Fönsterbyte i BRF handlar om förhandling

När det gäller ett fönsterbyte i en BRF är det många frågor som ska tas hänsyn till. Det finns många viljor när det gäller design och det finns viktiga beslut om vilken funktion som är bäst.

När det är dags att byta alla fönster i en förening handlar det inte bara om vilka fönster ni vill sätta in i huset. Det handlar även om att göra en bra upphandling och få ett så bra jobb utfört som möjligt för pengarna. Det kommer ju att drabba de boende om inte de nya fönstrena motsvarar förväntningarna.

Man kan i princip välja mellan traditionella fönster i 3-glas som har bågar i trä eller underhållsfria 3-glasfönster inramade med aluminium. En tredje uppstickare är 3-glasfönster i plast, så kallad kompositplast. Andra faktorer att ta hänsyn till är om fönsterna ska vara sidohängda eller ej.

Dåliga fönster kräver fönsterbyte i en BRF

Har en bostadsrättsförening haft dåliga fönster under lång tid kan det bli drag och fukt kan tränga in. Det kan i sin tur ge skador på byggnaden som en förening får dras med i många år eller försöka göra något åt så fort som möjligt. Allt handlar ju om att det ska bli så bra som möjligt för de boende men det inkuderar även föreningens ekonomi. Det bästa du kan göra som bor i en BRF är att vara med på möten och se till att huset i sin helhet tas om hand på rätt sätt. Med eller utan fönsterbyten. Läs mer om fönsterbyte på denna hemsida: fönsterbytebrf.se

27 Nov 2021