Fönster Umeå - vad du ska tänka på inför valet

Dags att byta fönster i Umeå? Det kommer en dag för alla villaägare, fastighetsägare och BRF:er då fönstren man har inte längre håller måttet och det i och med detta börjar bli dags att planera för ett byte. I den här texten tänkte vi rada upp några viktiga punkter att bocka av inför valet av fönster i Umeå och därigenom förenkla för dig.

  • Är fönstren möjliga att renovera? Oavsett vilka fönster i Umeå du väljer så kommer ett byte att handla om en ganska stor investering. I många fall kan äldre fönster räddas genom en renovering och där du sparar pengar. Undersök detta först!
  • Lågt U-värde ger fördelar. Moderna fönster har lägre U-värde än äldre och det innebär att de isolerar bättre. I en norrländska stad som Umeå så kan detta innebära både lägre kostnader i uppvärmning och ett behagligt inomhusklimat. Kolla alltid efter ett lågt U-värde, även om det kostar mer pengar så är det värt det i långa loppet.
  • Fördelar med moderna fönster i Umeå. Bara för att du idag har träfönster så är du inte bunden till det valet i framtiden. Genom att sondera marknaden och exempelvis välja fönster av plast så kommer du betydligt billigare undan. Plast? Aldrig! För många så blir plast ett billigt och fult material, men här ska man veta att utvecklingen varit enorm. Dagens PVC-fönster imiterar exempelvis trä och ser på långt håll likadana ut. Väljer du såna fönster i Umeå så slipper du dessutom allt vad underhåll heter och du får en lösning som dessutom isolerar på ett väldigt bra sätt. Du går ner lite rent estetiskt, men du får ett bättre pris, du slipper underhåll och du får ett fönster med extremt lång livslängd. Se alltid över det här alternativet innan du bestämmer dig - du kommer att bli förvånad, det garanterar vi.
  • Rätt montering. Se alltid till att ta professionell hjälp med att få dina nya fönster i Umeå på plats. Gör du jobbet själv så exponeras du för risken i att det inte blir tätt och att ett energiläckage kan skapas. Du kan idag använda Rot-avdraget för fönstermontering och dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det lönar sig i längden.
19 Jul 2022