Fallskyddsutbildning för byggarbetare

För alla som arbetar på hög höjd är det viktigt att ha de kunskaper som krävs. Genom att gå på en fallskyddsutbildning har man kommit en bit på vägen.

Ben hade fått anställning på en stor byggfirma och såg fram emot att få gå en fallskyddsutbildning innan det var dags att ge sig upp på höga höjder. Kursen stod företaget för men den var något han kunde använda som merit under resten av sitt arbetsliv. Han kunde knappt tro att det var sant.

Ben visste att kursen var i två delar, en teoretisk och en praktisk. Sedan var det dags för prov. Kunskaperna han skulle få var ett måste för att få jobba med de saker som krävde speciella behörigheter. Det var tur att han inte var rädd för höga höjder, snarare tvärt om.

Fallskyddsutbildning ett första steg

Teorin på fallskyddsutbildningar var lite svår. Men som tur var, hade den koppling till de praktiska övningarna de skulle göra senare och var därför lättare att komma ihåg.. Han såg fram emot att få sätta på sig skyddsutrustningen och ge sig in i den praktiska delen, där teoridelen skulle bli verklighet.

Provet var klart, han hade klarat sig med bravur. Stolt fick han sitt certifikat som gav honom speciella behörigheter. När han visade upp beviset för chefen var han stolt som en tupp. Chefen Lars hälsade honom välkommen till företaget och sa att om han ville kunde det bli tal om flera kurser. När Ben lämnade kontoret hade han ett brett leende på läpparna.

12 May 2022