Ett färgrikt liv

Vad vore livet utan färg? Grått, kort och gott. Möjligtvis svart och vitt, men så vill man väl inte leva? Nej, färg ska det vara. Men vad händer när en färgfantast har tummen mitt i handen?

Bara för att man älskar färg betyder det inte att man är bra på att måla. Det är precis som att de som älskar blommor inte automatiskt har gröna fingrar. Eller att de som är gourmander skulle vara mästerkockar. Det är liksom inte självklart med ett likhetstecken mellan intresserad och kunnig. Så hur gör man då om man trånar efter att sätta färg på sina vita väggar? Men man vet att det förmodligen kommer sluta i en mindre katastrof om man själv ger sig i kast med måleriet? Jo, man anlitar en målare såklart.

Låt färgen komma till liv, med dig själv på avstånd

Om du känner att du gör dig bäst vid sidan av, för att bara titta på när någon annan gör jobbet, då är det nog så. Gå på känslan och håll dig långt från penseln och färgburken. Låt istället ett proffs göra jobbet. Då kan du stå där på tryggt avstånd och se den vackra färgen strykas upp på väggarna. Se den torka och speglas i det vandrande solljuset. Se hur ljus och skuggor låter färgen komma till liv i rummet. Se den helt plötsligt få leva sitt eget liv. Och du med den. I en perfekt färgharmoni, samtidigt som du helt och hållet slapp lyfta en endaste pensel. Läs mer om målare på denna sajt: målaresundbyberg.nu

29 Apr 2021