En poolvärmare för lite kallare dagar

Vill du ha en jämn temperatur i din pool? Har du funderat på vad det är för skillnad mellan en poolvärmare och en poolvärmepump? Läs här så får du veta lite om vad det är för skillnader.

Att kasta sig i en iskall pool passar säkert en del personer, men långt ifrån de flesta. Du hör kanske till dem som vill att din pool ska vara uppvärmd och inte ge dig en chock när du tar dig ner i vattnet. Det är här poolvärmaren kommer in i bilden. Den värmer upp det kalla vattnet genom att att omvandla energi från el. En annan teknik för att värma upp en pool är genom en poolvärmepump. Den fungerar som en vanlig värmepump fast nu kopplad till en pool.

Skillnaden på dessa båda när det gäller din energiförbrukning är relativt stor. Det krävs ganska mycket mer el för att poolvärmaren ska värma vattnet än när du använder poolvärmepumpen som ju även kan använda sig av utomhusluftens värme för att värma poolen.

Säsonger för pooler och och poolvärmare.

En poolsäsong i Sverige brukar börja från maj. Sedan kan du räkna med att den sträcker sig till och med september. Det sammanfaller tack och lov med de månader då vädret, när det är på sitt allra bästa humör, är varmt och behagligt. Såvida det inte är allra nordligaste Sverige du håller till i. Där är säsongen betydligt kortare. Verkningsgraden för en poolvärmare är inte beroende av vädret men det är den ju för poolvärmepumpen.

8 Aug 2021