En målare skapar underverk i ditt hem

Dags att renovera? Ska du med enkla medel göra om i ditt hem? Nya färger eller mönster gör stor skillnad för känsla och upplevelse när du renoverar. Utgå från din budget när du bestämmer dig.

Vill du skapa en helt ny och genomtänkt känsla i ditt hem så är det smartaste draget att anlita en målare. Du kan verkligen påverka och förändra känslan i varje rum genom att göra medvetna val. Väggarna utgör en sån enormt stor yta i hemmet, så hur dessa färgsätts påverkar i mångt och mycket hur rummet känns och hur du mår när du vistas där. Olika individer har olika behov av färger i sitt liv. Somliga vill ha lugna och sköna färger för ro och avkoppling, medan andra behöver färger som triggar social samvaro och är mer igångsättande. Hur väljer du? Tänk att du har en huvudsaklig färg i rummet och om du önskar så bryter du av med en eller fler väggar av tapet.

Skapa känsla med experthjälp

Om du anlitar en professionell målare så vet du att du får jobbet gjort på utsatt tid och du slipper kladda ner dig själv. En målare kommer med rätt utrustning, täcker golv och tak och kladdar inte lika mycket som du kanske skulle göra själv. Dessutom har målaren erfarenhet av att jobba med olika fabrikat av färger och vet hur färgen ska strykas för att bli perfekt. Är du inte nöjd, så har du garanti på jobbet de har utfört. Så det är bara att välja och vraka utifrån egna önskemål alternativt att rådgöra med experter för att ta reda på hur olika färger och mönster påverkar dig i ditt hem.

Hur du ska tänka

Vill du exempelvis skapa lugn och ro så att det är enkelt att somna i ett sovrum så väljer du somliga färger. Vill du ha lek och stoj så väljer du andra. De färger som är lugnande och främjar sömn är framförallt grönt och blått samt en dovare rosa. Det är färger som påminner om naturen och är avslappnande. Färger som röd och orange är mer varningsfärger om vi tänker på hur naturen använder dem. Dessa färger gör oss medvetna och alerta och därmed mer sociala och uppe i varv. Ett fikarum eller rum för kreativa ideer ser du ofta med inslag av orange, medan ett barnrum ofta har ljusblå eller rosa väggar, kanske beige eller gröna, som är mer lugna. Lär dig mer om målare på denna webbsida: https://www.målareuppsala.net 

3 Nov 2020