En hållbar uppfart med stil

Behöver du lägga om beläggningen på din uppfart vid bostaden eller vill du skapa en helt ny uteplats i trädgården? Har du funderat på alla möjliga alternativ som finns, har du tänkt på sten?

I många villaträdgårdar, på uppfarter och även kring bostadsrättsföreningar består markbeläggningen av hård och stel asfalt eller möjligen ogräsbeväxt och ostyrigt grus. Det är långt ifrån lika vanligt att se vackra stenläggningar med stilrena och vackra mönster skapade med färger, form och strukturer. Har du funderat på vad det skulle innebära att anlita en stensättare till just ditt projekt? Det är en tilltalande och kittlande tanke så varför inte söka mer information om just stensättning och se vilka företag som finns i din närhet. Gissningsvis blir du sugen och redo att ta in ett gäng offerter och jämföra för att komma igång.

Kunskap om markarbete

Grunden är väldigt viktig när du ska skapa en stensättning. Därför är det en god investering att anlita en erfaren entreprenör med god kunskap om detta. Hen vet hur underarbetet ska utföras för att få en stabil stensättning som inte förstörs av klimat, väder och vind. Till exempel är det oerhört viktigt att man först gräver bort all matjord som ligger på ytan, för att få en fast och stadig grund som stensättningen behöver. Ofta behövs speciella maskiner och verktyg för att skapa den perfekta ytan och dessutom gäller det att ha kunskap om hur sten och mark rör sig över tid. Experterna kan allt sånt och är därför en god investering.

Vad ska ytan användas till

Om du stensätter en garageuppfart eller en uteplats i trädgården kommer det ställa väldigt olika krav på stensättningen och vilket material som används. Slitaget är förstås betydligt hårdare och tyngre på den ytan där bilar kör. Experten ser till att skapa bärlager och lägga stenflis samt att hela tiden väga av och mäta så du får rätt fall för vattenavrinning och annat - på så väl stora ytor som små. Förutom hållbarhet så ska du även tänka på stil. Är det viktigt hur det känns att gå på ytan, hur bör den se ut för att passa in i omgivningen, ska du välja gatsten, betong eller stenplattor - varför inte gå old fashion och skapa en vacker uppfart med hjälp av kullersten? Allt är möjligt, bara det genomförs på ett bra sätt. Ett väl utfört arbete håller i väldigt många år och är därför en god investering. Vi rekommenderar att läsa mer på denna webbsajt: https://www.stensättninggöteborg.se

12 Apr 2020