En badrumsrenovering kräver noga planering

Längtar ni efter ett nytt badrum? Det är inte så ofta man renoverar bostadens viktigaste rum. Därför är det viktigt att tänka till lite extra så att det blir som man verkligen vill ha det.

En badrumsrenovering kan kosta en del och kräver även en hel del planering. För att kostnaderna inte helt ska springa iväg är det viktigt att redan från början sätta en budget på hur mycket det får kosta. Då vet man i vilken prisklass man ska leta när man börjar titta på kakel och badrumsinredning. Eftersom man oftast ska leva länge med badrummet kan det vara bra att tänka mer klassiskt då trender kommer och går snabbt. Att hålla sig till relativt tidlösa material i själva grundutförandet som golv, väggar och tak kan därför vara bra. Det är däremot enklare att byta ut badrumsinredning och handtag, krokar etc. så där är det enklare att ta ut svängarna.

Fundera på vad som ska finnas i badrummet

Planeringen innan man bestämmer inredning i ett badrum är viktig. Därför brukar det underlätta mycket att rita en enkel skiss över rummet och mäta väggar och märka ut var fönster och dörrar sitter. Att även fundera på vad man vill ska finnas i badrummet underlättar. Vill man kanske ha plats för förvaring, tvättmaskin, dusch, badkar etc? Skissen och listan med det som man vill ska finnas i badrummet tar man sen med sig när det är dags att besöka olika butiker för badrumsinredning. Man kan även leta på nätet, men besöker man en fysisk butik har man även möjlighet att känna på olika material och uppleva den verkliga storleken på badrumsmöblerna.

Låt en badrumsspecialist sköta både planering, design och installation

Det är mycket att tänka på och ta hänsyn till i en badrumsrenovering. Därför kan det ibland vara bra att ta hjälp av en specialist på badrumsrenoveringar. Det finns butiker som både säljer kakel, klinker, inredning och hjälper till med planering och design, men även renovering och installation. De kan erbjuda totalentreprenad och har tillgång till alla de olika slags hantverkare som behövs vid en badrumsrenovering som elektriker, VVS-tekniker, plattsättare etc. Genom att anlita ett företag som hjälper till med både planering, design och installation gör att man kan vara säker på att man får ett badrum som är rätt installerat och håller i många år. Dessutom brukar det gå snabbare att få drömbadrummet på plats.

19 Aug 2020