Det kan du ha ett Attefallshus till

Det är ju så populärt med modulhus och prefabricerade hus. Vi har i snart hundra år haft modulhustillverkare som Myresjöhus. De startade som enfamljs hus och har fortsatt på samma sätt sedan dess. Idag är de ett modernt företag där hugade spekulanter kan titta på hus i 3D modeller i sina mobiler för att gå på "husvisning" på digital väg. De nämns här eftersom Myresjöhus var ett av de första tillverkarna av modulhus, som sedan följdes av flera. Sedan dess har vi sett olika tillverkare och företag från andra länder som levererar modulhus och prefabricerade hus. De senaste trenden har varit att bygga ett Attefallshus på samma sätt; som ett modulhus och prefabricerat litet hus, på tomten.

Reglerna för ett Attefallshus är att man måste ha ett befintligt boningshus på tomten, och att man lämnar in en anmälan om att man bygger ett Attefallshus. Iövrigt behöver man inte ansöka om bygglov för ett sådant prefabricerat hus. Och en sökning på nätet visar att det har blivit en riktig trend att bygga och inreda ett sådant.

En trend att bo smått

Senaste nyheterna på bostadsområdet visar att världen över har det blivit en riktig trend att bo smått. Många som kankse har gått i pension och som inte har lika stor inkomst som tidigare, föredrar att sänka sina boendekostnader och vill inte ha lika stora bostadskostnader som de kanske hade när de hade större bostäder. Detta har också lett till att efterfrågan på Attefallshus har ökat. Hittar man bara någon som är villig att hyra ut sitt Attefallshus, har man chansen att bo fint, med tillgång till trädgård men ändå bo i eget hus. Särskilt i Stockholm där bostadsbristen är påtaglig, är trycket högt på dem som kan hyra ut ett Attefallshus i Stockholm. 

Detta kan Attefallshus användas till

Det finns olika användsningmöjligheter till användningen av ett Attefallshus. Skillnaden mot en Friggebod är den att här finns så många fler möjligheter att dra in vatten och avlopp, vilket gör det möjligt att inreda som ett boningshus. Däremot måste man ju inte göra det. Därför kan man i princip ha sitt Attefallshus som man vill; till ett garage, ett hus för halvt utflugna barn och ungdomar, som arbetsrum för den med eget företag. Man kan ha det som ett fritidshus för uthyrning. 

Bo compact living

Det finns överraskande många inredningsmöjligheter i ett Attefallshus, där man kan inreda med ett loft och på så sätt ta tillvara den höjd som man får bygga det i 4 meter i nockhöjd. Det finns alla sorters Attefallshus, hus som är arkitektritade och som kommer som nyckelfärdiga hus. Varför inte köpa av ett företag som är ledande experter på Attefallshus?

4 Jun 2018