Det här bör en bra firma göra vid golvslipning

Det kan alltid kännas lite svårt att hitta en bra firma för att utföra tjänster åt en. Den absoluta majoriteten är dock givetvis seriösa och i de flesta fall har man ingenting att oroa sig för. Däremot är det alltid bra att veta hur ett jobb ska gå till innan man anlitar någon för att utföra det. Givetvis behöver man inte kunna allt om det – men det är alltid bra att ha koll på ett ungefär vad som gäller. Annars är det lätt att man blir lurad om stötar på en oseriös aktör, eller att fakturan saltas något.

Det är främst i storstäder som Stockholm man löper störst risk att stöta på någon som är oseriös. Det här är inget specifikt just för Stockholm, utan något för storstäder överlag. Då Stockholm är Sveriges största stad är det givetvis även där oseriösa aktörer har störst chans att hitta nya kunder att lura samt har bättre möjlighet att ”gömma sig” bland det stora tjänsteutbudet. Givetvis är det dock alltid bra att iaktta försiktighet, oavsett om man bor i Stockholm eller någon mindre stad.

Svarar på dina frågor

En seriös firma bör alltid svara på dina frågor. Gör de till exempel en dammfri golvslipning eller en golvslipning på klassiskt vis? Många idag föredrar en dammfri golvslipning helt enkelt för att dammbildning ofta är ett bekymmer vid icke dammfri golvslipning.

Huvudsaken är att firman kan svara på de frågor du har både under, innan och efter arbetet. Att de kan svara på de funderingar du har är givetvis viktigt för att det ska kännas tryggt och bra för dig att anlita dem och att betala fakturan sedan. Är du osäker på någonting som står på fakturan? Fråga!

Ska de även olja/lacka?

I princip alla som utför ”vanlig” golvslipning och dammfri golvslipning erbjuder även efterbehandling. Vilka efterbehandlingar som erbjuds kan skilja sig något mellan olika firmor – även vad gäller priserna. Seriösa företag som sysslar med golv erbjuder nästan alltid ett brett urval av efterbehandlingar att välja mellan, och de bör också kunna rekommendera en behandling som passar just ditt golv.

Till exempel kanske du vill ha tre lackningar för att få extra tålig yta? Ofta behövs extra lager lack om du vet att golvet kommer att utsättas för hårt slitage framöver. Frågor av dessa slag är något du bör kunna rådgöra med firman om. Behövs det verkligen? Eller finns det en fara att golvet slits ut alldeles för snabbt om bara en eller två lager lack stryks på efter golvslipningen?

13 Jul 2017