Det går att slipa betonggolv i Stockholm

Ingen kunde tro att betong var så vackert att man ville ha det i lägenheter, butiker och andra offentliga miljöer, men när man ser någon slipa betonggolv i Stockholm så förstår man varför.

När betongen först kom var det ett grått och industriellt material som ingen hade en tanke på att plocka in i “finmiljön”. Så hände det något, och plötsligt fanns det möbler och prydnadssaker av betong. Betongen hade blivit användbar och vacker och började behandlas därefter.

Så började man slipa betonggolv i Stockholm och den sträva, grova ytan försvann. Golven polerades, man kunde lägga på hårdvax och färg. De hårda betonggolven blev vackra och hittade in i vardagsmiljöer och offentliga byggnader. De var hårda, lätta att hålla rent och tåliga.

En industribyggnad behöver tåliga golv, men man kan få slipa betonggolv där också

Ett golv där det körs tunga maskiner och truckar behöver kunna stå emot en hel del. Ett betonggolv som vilar på armerat järn är hårt och tåligt. Men också hårda golv slits ner och skadas. Därför är det väldigt bra att det går att slipa dem så att de återfår sin släta yta.

Företag som arbetar med att slipa och polera golv kan återställa och till och med göra dem bättre än de var från början. Om de inte slipats så många gånger att man kommit ner till armeringen, för då måste man lägga på mer betong. När man slipat och lagat kan ett industrigolv bli blankt och skinande. Det kan också få kulör som skapar ny atmosfär.

5 Oct 2021