Det finns billiga solpaneler som är både bra och dåliga

Kan billiga solpaneler vara något att ha eller blir det dyrare i slutändan? Funderar du på att köpa solpaneler kan det vara en god idé att kolla upp vad som lönar sig bäst innan du handlar.

När du köper billiga solpaneler kanske det inte handlar så mycket om priset vid själva inköpet utan snarare om den förtjänst du kommer göra på att investera i ett sådant inköp. Väljer du dessutom att köpa ett komplett paket kan du få installation, service och regelbundna kontroller så länge det finns livskraft i dem. Det finurliga med solpaneler är att du kan sälja överbliven el när du har mycket och sedan få tillbaka den när du själv har lite. Det handlar om att ditt överskott på el går in i en depå där alla som behöver kan köpa och när det är din tur att vilja köpa lite så finns det där, mycket tillgängligt.

Billiga solpaneler och hög avkastning

På bara halva livstiden av dina billiga solpaneler har du betalt av all kostnad du investerat. Sedan blir det bara plus. En solpanel har en livslängd på mellan 25-30 år. Så efter ett tiotal år går det bara uppåt. Då kan du räkna med att det blir plus i kanten varje månad under lika lång tid. Man brukar räkna med att det blir en årlig avkastning på mellan 5-8 procent under de åren dina solpaneler är igång. Det kan man väl kalla för billiga solpaneler, eller hur?

16 Mar 2022