Därför är det viktigt att anlita en certifierad elektriker i Sollentuna

Ska ni dra ny el i villan i Sollentuna, eller behöver ni fler eluttag vid arbetsbänken i köket? Alla elinstallationer oavsett storlek, måste utföras av en certifierad elektriker.

Elarbeten är inget för hemmafixaren utan det krävs alltid en certifierad elektriker. Detta då det är mycket som kan gå fel, och som kan leda till både brand och allvarliga olyckor med personskador. Utförs arbetet av en obehörig person och det blir fel går det heller inte att få ut något på hemförsäkringen om huset exempelvis skulle brinna ner.

Som beställare av ett elarbete är man skyldig att kontrollera att den elektriker man anlitar är certifierad och har behörighetsbevis. Enklast gör man detta via Elsäkerhetsverkets hemsida. Där kan man även få andra smarta tips som exempelvis hur man skriver ett korrekt avtal med en elektriker.

Skriv ett ordentligt avtal med elektrikern

En elektriker arbetar med många olika typer av elarbeten som exempelvis nydragning av el, installation av laddstolpar för elbilar, uppkoppling av smarta hem, kontroll av ledningar och elsäkerhet, plus mycket mer. Om det inte är alltför bråttom med elarbetet, kan det vara bra att ta in kostnadsförslag från mer än en elektriker och jämföra priser innan man bestämmer sig.

Då det alltid är trevligt med pålitliga hantverkare som kommer när de ska, skadar det inte att även be om referenser från tidigare uppdragsgivare. Innan elarbetet påbörjas måste man också skriva ett ordentligt avtal där det klart och tydligt står vad som ska göras och vad det kommer att kosta. Läs mer om elektriker på denna sajt: elektrikersollentuna.nu

10 Dec 2021