Dags för ett nytt golv?

Det finns en gemensam nämnare mellan olika industrier, företag inom lagerhållning, sjukhus, förskolor, skolor, större sport- och multiarenor, gallerior, laboratorium och kemiska labb. Detta i form av golvet och där man sett att många av företag inom dessa branscher valt ett speciellt underlag: ett industrigolv.

Dagens industrigolv - eller massagolv, som de också heter - är extremt fördelaktiga och når upp till de höga krav som respektive bransch ovan har. Vi ger några fördelar:

Fördelar med ett industrigolv

  • Tål tryck och tyngd. Oavsett om man lägger ett industrigiolv i ett lager, i ett parkeringsgarage, i en större arena eller i en galleria så kommer det att utsättas för slitage. Tunga maskiner inom industrin, bilar i garage och i en galleria så är det du och jag och våra fötter som sliter. Det spelar ingen roll: ett industrigolv klarar alla typer av tyngder och tryck: och det gör det under extremt lång tid. Lagt golv ligger och ett industrigolv ligger längre.
  • motståndskraftigt: Du jobbar i ett kemiskt lapp och spiller en syra över golvet? Ingen fara; med ett industrigolv så händer ingenting och du kan lugnt vidta de åtgärder som krävs för att torka upp syran/kemikalien. Detsamma om du skulle arbeta i en verkstad och se olja och bensin rinna från en bil. Med ett industrigolv så är det bara att torka bort - utan att ytan blir full av stora fläckar och märken.
  • Lätt att hålla rent. I ett varuhus, i en galleria eller i exempelvis ett storkök så måste man hålla rent då hygienen är väldigt viktig. Ett industrigolv är lättstädat och stöter samtidigt bort damm och annan smuts.
  • De är snygga. Funktion och estetik kan gå hand i hand. Visst, ett industrigolv kommer aldrig bli lika vackert som ett golv av trä. Men, gällande färger så finns ett i stort sett obegränsat urval. Något som gör att golven kan matchas in mot interiören i en galleria, öka leklusten hos barnen på en förskola eller skapa den akademiska stämningen som man vill ha på exempelvis ett bibliotek.

Massa av akryl läggs ut på underlaget

Ett industrigolv innebär att man lägger ut en massa av exempelvis akryl över ett behandlat betonggolv. Det görs flytande och det ger i sin tur ett fogfritt golv, helt utan skarvar. Det bör göras av specialister inom området. Även om många golvläggare erbjuder tjänsten så finns det få som verkligen klarar det.

Ett undermåligt lagt industrigolv måste bytas redan efter något år. Därför krävs det proffs för att det fullt ut ska vara en investering och ge alla de fördelar vi gått igenom. Det kostar lite extra, men i det långa loppet så är det definitivt värt det.

13 Sep 2018