Dags att slipa golv i Stockholm?

Har du ett gammalt nött och slitet golv i din bostad i Stockholm? Då vet du också hur mycket detta påverkar intrycket av din bostad. Golvet spelar en stor roll i hur man känner för ett boende - oavsett hur man möblerar och oavsett vilka möbler man har så kommer golvet att föra med sig en negativ känsla. Att slipa ett golv ger nytt liv och det är ofta den absolut bästa lösningen.

Många som har slitna golv tröttnar. Man städar, man fräschar upp och man anstränger sig för att få golvet i ett bättre skick - något som håller i någon dag innan golvet i fråga åter ser sådär matt och livlöst ut igen. Lösningen blir ofta radikal: man river ut golvet och beger sig till en bygghandel för att köpa ett nytt. Där och då inser man att golv är dyra och att de absolut finaste bär en väldigt stor kostnad.

Adderar man till detta att ett nytt golv dessutom kostar pengar att lägga in och att det även tar flera år innan det ser riktigt snyggt ut så finns det ytterligare problem att ta med i beräkningen. Vad göra? Ja, att slipa golv är, som sagt, ofta den bästa lösningen och det första steget i detta är att se över om den möjligheten är gångbar. Ett golv - ett massivt trägolv eller en parkett - kan normalt slipas ungefär tre-fyra gånger under en livstid. Tjockleken är avgörande och det måste finnas en slipmån för att projektet ska gå vidare.

Det enklaste sättet att få svar på den frågan är att kontakta företag i Stockholm verksamma inom golvslipning och låta dessa göra en bedömning i samband med att de lämnar offerter. Offerter är ofta gratis att få så du kan med fördel kontakta flera olika företag för att få till stånd ett bra förhandlingsläge. Detta leder oss till det väsentliga och viktiga: ska du slipa golv så bör du ta professionell hjälp.

Anlita ett företag för att slipa golv

Det går att slipa golv för egen maskin, men det är någonting som är krävande och tungt. En slipmaskin väger dels mycket - runt 80 kilo - och den beter sig ryckigt och onaturligt. Den höga volymen påverkar också negativt - är man ovan så gör man ofta fel. Det påverkar negativt och det kan innebära att man slipa ojämnt, att man ser hack i ytan och att det sammantaget blir svårt att reparera.

Allt detta gör att professionell hjälp med att slipa golv är att föredra. Det går snabbare, det sker felfritt och det kan idag dessutom ske utan att du behöver oroa dig för en massa damm. Dagens maskiner erbjuder dammfria slipningar och det enda du behöver göra i förberedelseväg är att ställa undan möblerna - resten sköter företag i Stockholm som du väljer att anlita.

Ytbehandling ger dig valmöjligheter

Du kanske är trött på golvets finish och du kanske vill ha ett varmare eller mer glansigt golv? Kanske är det så att du har barn vars lekar satt sina spår i parketten? Ingen av dessa påståenden är ovanliga anledningar till varför folk väljer att byta ut ett golv. Men, att slipa ett golv ger även det möjligheter till förändring och detta både sett till skydd och estetik. Det som sker efter att golven blivit slipade är lika viktigt som slipningen i sig - appliceringen av ytbehandling.

Väljer du exempelvis lack som ytbehandling så kommer du att få en hårt, stabil och skyddande yta som ger en spännande lyster. Väljer du olja så kommer du att få ett varmt och harmoniskt golv. Du kan även välja att pigmentera den ytbehandling du valt och därigenom också - i och med detta - addera en ny färg över ytan. Det här är frågor som du mer fördel kan ventilera tillsammans med företaget du anlitar för din golvslipning i Stockholm - de har vana och kunskap om vilken ytbehandling som bäst lämpar sig på olika typer av golv samt var i bostaden dessa är placerade.

Kom även ihåg att priset för att slipa golv - och ytbehandla efteråt - handlar om en bråkdel av vad ett nytt golv kostar. Dessutom så kan du använda rot-avdraget för projektet också. Du kommer definitivt att tjäna på detta alternativ om möjligheten finns. Kontakta ett företag i Stockholm redan idag och se över om ditt golv är möjligt att slipa!

20 Apr 2020