Chansa inte – gör en brandtätning i Stockholm

Saknar du brandskydd och funderar på om du ska skaffa ett? Svaret är enkelt: Ja, det ska du. Ett brandskydd är för din säkerhet och kan rädda ditt liv. Gör en effektiv brandtätning i Stockholm.

Det är inte värt att ta några dumma risker och vara utan ett komplett brandskydd. Skulle det börja brinna så gör brandskyddet väldigt mycket för ditt hem. Om du till exempel har en brandtätning så är vartenda rum tätat. Det bromsar både branden och röken. Vilket gör att ni får mer tid på er att ta er ut. Det viktigaste är alltid att de levande, människor och djur, tar sig ut. Därefter, om ni har tur, kan branden släckas. För med en brandtätning är chansen större att ett hus inte brinner ner till grunden. En byggnad som inte har ett brandskydd slukar elden läskigt fort. Det är inget att chansa med. Vad bör man ha mer än bara brandskydd?

Räcker brandtätning hela vägen?

Även om man har brandtätning i sitt hem i Stockholm ska man alltid ha brandvarnare. Dessa ska gärna sitta utplacerade på några olika ställen i hemmet. Man kan även koppla ihop flera med hjälp av Bluetooth. Utöver det bör man ha brandsläckare och brandfilt. Detta ska finnas synligt och vara enkelt att komma åt. Med saker som dessa har man en större chans att klara sig. Det är även bra att regelbundet gå igenom hur man ska agera om det börjar brinna. Både för sin egen skull, och framförallt om man har barn.

16 Feb 2022