Byggnadsställning - olika varianter för olika behov

En byggnadsställning är i särklass bland det mest praktiska som finns om du ska utföra arbete på högre höjd. Att vingla runt på stegar är rentav livsfarligt.

En villaägare som testat att måla om fasaden på stege vet att det är mer än utmanande. Färgburken är tung, stegen vinglar och det blir lätt en skrämmande upplevelse även för anhöriga. Att hyra eller köpa en byggnadsställning ger större trygghet och det är lätt att arbeta snabbare och effektivare.

När du ska måla är det även praktiskt med plattform, inte bara för att du står säkert utan för att alla redskap finns på plats. Det finns olika byggställningar som möter olika behov. Har du en jämn tomt med underlag som är någorlunda välpackat är rullställning ett bra alternativ.

Byggnadsställning - måla snabbt och säkert

Du kan enkelt hyra eller köpa byggnadsställning som passar behovet. Är du osäker på vilken variant som passar kan du tala med proffsen. Du kan även få ställningen monterad om det är lite större variant som krävs. Tänk på att du kan behöva en del skyddsutrustning även om du står på ställning.

Vissa perioder kan det vara större efterfrågan, husägare har en tendens att enas om att det under sommarmånaderna är tid att göra saker på huset. Framför allt under semestertider. Planerar du projekt som kräver ställning sommartid är det bra att vara ute i god tid om du vill hyra till lite rimligare priser. För att måla huset i januari har lite mer utmaningar än i juni.

20 Jun 2022