Braskaminer som säkerhet

Idag är man beroende av el, i någon form, för att få sin bostad uppvärmd i Stockholm. Därför är det många som satsar på en braskamin, om elen skulle slås ut.

Den som har upplevt en riktigt kall natt i sitt hus i Stockholm, när elen har gått, har troligen snabbt gått och köpt en kamin. För även om man har värmekällor som bergvärme, markvärme, solceller, oljepanna, luftluftvärmepump eller något annat, så behöver man ändå el för att driva dessa. Så den absolut enda värmekällan som fungerar vid ett elavbrott är en kamin.

En kamin fungerar som så att man helt enkelt får en värmande eld, men en eld som har ett skydd runt sig av glas och metall. Samt ibland även sten. Det gör att kaminen kan eldas utan risk för att en brand ska uppstå. Och samtidigt gör kaminen att allt man eldar lagras och att man får ut mesta möjliga av all ved eller pellets som man använder.

Hög effekt på braskaminer

Idag finns det en mycket stor variation av braskaminer på marknaden. Allt från lite billigare och enklare kaminer till riktigt tunga och effektiva kaminer. Det finns braskaminer från kända varumärken och även de som man kanske inte ännu har hört så mycket om. Vilken kamin man ska välja beror på den egna smaken, plånboken och vad man vill få ut av sin kamin i Stockholm.

För om man vill få ut mesta möjliga av sin kamin under många år så är det effekten man ska titta på, och inte så mycket priset.

1 Jan 2023