Behöver du en hantverkare för en köksrenovering?

Det är ju så populärt att renovera allt möjligt på egen hand. Vi ser Ernst och Timell och andra som renoverar och det är ju så enkelt att göra hantverket själv. Påstås det. Verkligheten är ju inte på det sättet. Det är ju bra program och de gör bra TV. Det roar oss som tittar på det, men vi ska inte ta efter dem. Inte om vi vill ha fina bostäder och som inte har elfel, fel på avloppet och vattenrören, fel på kaklingen eller någon annan defekt. Ska vi ha fina och renoverade kök och badrum bör vi alla anlita professionella hantverkare. De har utbildningen, och många av dem har tagit erforderliga certifikat som krävs för att arbetet ska bli bra.

Kunniga och kompetenta hantverkare 

Att man kan anlita kunniga och kompetenta hantverkare är ju det mest nödvändiga och många kan slarav på denan punkt med att kontrollera om hantverkarna faktiskt är utbildade inom det område som de ska arbeta inom. Men vi vill påminna om att det faktiskt är viktgit att hantvekarna har rätt utbildning och certifikat inom det område som de ska arbeta inom. Man tar detta för givet men det är tyvärr inte alla som är behöriga som arbetar med detta. Ibland slarvar hantverksföretagen och tar in obehörig arbetskraft, och händer det, har du inga som helst garantier på att arbetet blir gjort på ett fackmannamässigt sätt. Så se upp med detta.

F-skatt och betalda skatter – inte konkursmässiga

Det är viktgit att företaget har betalt sin F-skatt och inte står på randen av en konkurs. Företaget måste ha en F-skatt som gör det möjligt för kunder att dra av på Rot-avdraget. På så sätt kan kunderna få ner priset på renoveringsarbetet. Utan att företaget har F-skattsedel, får de inte ta betalt av dig oms kund. Och i värsta fall räknas du som arbetsgivare. Därför är F-skattsedeln viktig att kontrollera innan du anlitar ett företag. Ibland kan man råka ut för att anltia ett företag som har obetalda skulder. Det är inte roligt för dig att råka ut för ett företag som finns idag, men som är borta i morgon, och kanske lämnar dig med ett halvfärdigt arbete. Då måste kanske allt göras om. Konotrollera då att företaget har en ekonomi som inte är på konkursens brant.

Ansvarsförsäkring och nöjd-kund-garanti

En annan viktig sak är att företaget tar ansvar för sina anställda och har tecknat egen försäkring för eventuellla skador, misstag eller olyckor. Det händer så lätt att man råkar trampa fel eller gör något annat som får fel konsekvens. Då ska företaget ta ansvar för den ekonomiska biten, det ska inte kunderna behöva bekosta. Läs mer här om du behöver en bra hantverkare för din köksrenovering i Stockholm.

25 Dec 2018