Bättre utseende och funktion med golvslipning i Stockholm

Ett gammalt och slitet trägolv har massor av karaktär. Däremot glädjer det inte ögat lika mycket som ett mer välvårdat golv. Alla golv slits med åren och då behövs golvslipning i Stockholm.

Att ha ett riktigt snyggt och elegant trägolv är drömmen för många av oss. Trägolv passar till all sorts inredning och de är hållbara och tillverkade av förnyelsebara resurser. Vi kan i historiska byggnader se trägolv som är hundratals år gamla och fortfarande funktionella.

Ett problem med trägolv är att de kommer att slitas med åren. Detta är knappast unikt eftersom precis allting slits med åren. Trägolv får en vacker patina medan det blir äldre, men någonstans övergår det ändå från att se charmigt ut till att enbart verka fult och slitet. Det är där som golvslipning blir aktuellt.

Golvslipning - golvet blir som nytt

När golvet inte längre har ett acceptabelt utseende och dessutom kanske blivit ojämnt och i värsta fall ger ifrån sig stickor finns ändå lösningar. Golv av andra material kan behöva bytas ut, men så icke trägolv. De tar vi och slipar och genast blir de som nya igen.

Golvslipning utförs med speciella maskiner och andra redskap. Det utförs av tränade proffs som vet precis hur maskiner ska ställas in och i vilken takt de ska köras för att undvika nya ojämnheter. När själva slipningen är klar avslutar man med att ytbehandla golvet med valfri metod. Ett trägolv kan slipas om flera gånger och behöver sällan slipas mer än var tionde år. Det är hållbart det. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningstockholm.net/

14 Nov 2021