Balkonginglasning Stockholm - stort mervärde

En balkonginglasning i Stockholm sker ofta som frukten av en gemensam resa inom en BRF. En medlem väcker frågan på årsmötet och därefter så fattas ett beslut om att gå vidare - förutsatt att tillräckligt många medlemmar är ombord på tåget.

Nästa steg handlar om att ta in offerter från företag som erbjuder en balkonginglasning i Stockholm och då man väl undersökt dessa olika företag - och gjort sitt val - så är det bara att sätta igång. Eller? Nej, det man ska veta är att en inglasad balkong i Stockholm inte får finnas utan ett godkännande. I och med att inglasningen kommer att påverka utseendet på hela fastigheten så är en balkonginglasning i Stockholm en åtgärd som kräver ett bygglov.

Fördelar med en balkonginglasning

Det behöver inte ses som någonting negativt i sammanhanget och det bör istället ses som ett sätt som säkerställer rätt utseende, säkra ritningar och kvalitet genom hela projektet. Det ställer också krav på att man som BRF väljer rätt företag och ett tips är att aktivt söka efter en firma som har kunskap, erfarenhet och kapacitet att vara med hela vägen från start till mål - och som exempelvis kan anpassa inglasningen utifrån fastighetens utseende och arkitektoniska stil. Det ger en enklare resa fram till att få bygglov.

Är det då mödan värt? Finns det anledning att överväga en inglasad balkong i Stockholm då det - som synes - handlar om en ganska lång process? Vi skulle definitivt säga att det är värt det. En inglasad balkong ger ett enormt mervärde. Din säsong blir längre. Istället för att bara kunna använda balkongen under sommaren så kan du skapa ett utrymme att använda året om. Även om det regnar så kan du sitta på balkongen och det gäller även vid kraftiga vindar.

En balkonginglasning i Stockholm är ofta även värdehöjande och kan leda till ett högre slutpris i samband med en försäljning. Att glaset även dämpar oljud och buller är en annan stor fördel som du kan dra nytta av.

1 Mar 2023