Att göra en innergårdsrenovering i Stockholm höjer trivseln för de boende

Om man som fastighetsägare går funderar om man ska starta en renovering av innergårdar i Stockholm är det bara att slå till. En uppgraderad innergård ökar trivseln för de boende omkring.

Finns det en innergård till fastigheten du ansvarar för? Grattis! Det är som att vinna högsta vinsten på bostadslotteriet. Många som tänker på Stockholms bostadssituation tror att det är grått, trist och bara hus efter hus på rad.

Vad de inte funderar över är att bakom husfasaderna kan det dölja sig helt fantastiska innergårdar. Innergårdar som lever upp och prunkar av växtlighet och gemenskapsytor. Ska man vara ärlig så är det inte många innergårdar som ser ut så även om önskan finns där.

Renovering av innergårdar ger ett ökat socialt umgänge

Ofta är innergården en grå plats med en grillplats, en liten sandlåda med övergivna leksaker i och cykelställ. Men fler och fler har fått upp ögonen för att göra om innergården. Det ökar både värde och trivsel hos de boende runt innergården. Givetvis behöver man inte planera allt, eller ens göra jobbet själv. Det finns duktiga firmor som arbetar med renovering av innergårdar i Stockholm.

Firman går igenom hur innergården ser ut idag och vad som önskas för framtiden. En inbjudande grillplats med möjlighet att umgås brukar vara topp 1 på önskelistan för innergårdar. Även ett område som innehåller sittplatser med solskydd för varma dagar är ofta på topplistan. Många gånger är det de socialiserande ytorna som är efterfrågade när man renoverar innergårdar.

3 Oct 2021