Återvinning av jord i Stockholm är viktigt

Trädgårdsavfall kan inte kastas hur som helst. Finns det behov av återvinning av jord kan du exempelvis slänga detta på en återvinningscentral i Stockholm.

Det kan nog konstateras att människan minst sagt är ganska duktig på att konsumera material, råvaror och naturens gåvor. Att vi lever över våra tillgångar på många håll i världen är långt ifrån en kontroversiell åsikt inom forskningen. Det är just därför återvinning är så viktigt – så att man inte hela tiden behöver producera nytt.

Säkerligen har du hört talas om återvinning av plast, kartong, glasflaskor och annat material. Men vet du egentligen vad du ska göra med jord? När det gäller blommor och blad från inomhusväxter går detta bra att slänga i matavfallet. Så är dock inte fallet med jorden – det ska återvinnas separat.

Återvinning av jord – för planetens skull

Om det bara handlar om lite jord kan du slänga detta i restavfallet. Om du däremot har behov av att kasta större mängder behöver du istället uppsöka en återvinningscentral. Det finns till exempel möjlighet till återvinning av jord i Stockholm, men huvudstaden är knappast ensamma i landet om det. Ta reda på vad som ligger närmast dig.

Poängen är att du ska göra rätt för dig när det gäller all jord du samlar på dig i hemmet. Det ska inte kastas hur som helst. Hela planeten tjänar på att du faktiskt bemödar dig med att följa reglerna och återvinna din jord korrekt. Och det är väl ett incitament bättre än något annat?

4 Jul 2023