Asfalt i Göteborg– möjligheternas material

Vill du skapa en hårdgjord och hållbar uppfart till ditt hus i Göteborg? Då finns det fler material att välja bland än vad du kanske tror. Du kan till och med satsa på en uppfart av färgad asfalt.

Den svarta, eller mörkgrå, asfalten är du nog van att se både här och var. På vägar, gator, parkeringsplatser och andra stora ytor i Göteborg återfinns den som en stabil och pålitlig yta att ta sig fram på. Som material är asfalt starkt och hållbart, men även genomsläppligt och behagligt att köra bil på, cykla på och även gå på. Det är även ett material som är relativt lätt att lägga och som går att laga vid behov. Men det finns ännu fler möjligheter med asfalt, som inte används lika ofta.

Asfalt - komposition och färger

Asfalt är ett material som är mycket föränderligt. Det kanske verkar som att det bara finns en slags asfalt, men det finns många olika kompositioner med olika slags sten, och storlekar på stenen, samt olika slags bindemedel. På det viset får du ett material som du kan anpassa efter den yta som du vill ha det på. Det är även fler och fler som börjar använda sig av asfalt på sina villa-uppfarter. Något som är mycket enkelt och bekvämt att göra. Men visste du dessutom om att det går att få färgad asfalt? Och att det går att lägga asfalt även inomhus? Det sista ordet är ännu inte sagt om asfaltens användningsområden, så framtiden har mycket spännande att ge.

24 Aug 2021