Årets badrumsinredning och detaljer

Om du skall renovera ditt badrum och vill veta vad som är inne just nu skall du titta hit. Vi listar årets badrumstrender 2022. Läs mer nu!

Badrumstrender 2022

Står du inför en badrumsrenovering i Åtvidaberg och vill veta vad som är trendigt just nu? Vi har listat några inspirerande trender som dominerar 2022.

Färgglad vintage

Badrummet är det första rummet vi går till på morgonen. Det blir en bra start på dagen att mötas av en lekfull och färgglad inredning där. Kolla in psykedeliska badrum från 70-talet, pastelliga badrum från 60-talet och kontrastrika badrum från 50-talet, blanda och välj det som du tycker är snyggt och roligt! På väggarna och golvet kan du testa terrazzoplattor. Terrazzo är ett vintagematerial som kommer mer och mer.

Ta in skogen i badrummet

Den japanska trenden med skogsbad tar sig in i våra hem och in i våra badrum. Trä- och stenmaterial och trendar och vi ser inredningselement som mossväggar. Välj en mer rustik inredning för att få den rätta känslan. Välj en färgskala i kall mörkgrön, grå och brunt. Kombinera med detaljer i koppar.

Mattsvart som natten

Det är mycket detaljer just nu i mattsvart. Gärna mot vitt kakel som kontrast. Mattsvarta spegelramar, kranar och duschkabiner syns på visningar och i badrumsmagasin. Man kan säga att det mattsvarta tagit över den rollen som brons och koppar länge haft. Om du vill ge ditt badrum ett lyft utan att göra en helrenovering kan du med fördel byta ut kranar och annats som är i krom mot mattsvarta varianter.

Badrumssviter

Pampiga och lyxiga badrum med dubbelhandfat och gott om plats kommer bli mer populärt. Under några år har badrummen varit nedprioriterade till förmån för andra rum men nu vill vi ha stora och glamorösa badrum där vi kan ta hand om oss själv, ta långa bad och genomföra vår morgonrutin utan någon stress. De här badrummen ska gärna ha målad träinredning, tapeter, konst på väggarna och vintage element.

Öppna duschkabiner

Detta är något som går att kombinera med alla ovanstående trender. De öppna duschkabinerna betyder oftast att det finns en öppning som man inte drar för eller stänger, istället så är duschen så pass stor att en halvvägg räcker för att inte blöta ner hela golvet. Du kan med fördel ha en liten pall eller liknande inne i duschen för att kunna njuta bekvämt av ett långt och härligt ångbad.

Badrum i etapper

Just nu ser vi också badrum i etapper. Kanske är detta ett svar på dyrare bostadspriser? Det gör det nämligen lättare att spara plats om man bygger in delar av badrumsinredningen och sedan bygger ytterligare delar ovanpå. Eventuellt får vi se etagebadkar och andra kreativa lösningar i den här genren.

2 Jun 2022