Är det dags renovera badrum?

Är det dags för en badrumsrenovering i Norrköping? Hur ska du göra då? Kan du göra arbetet själv? Är man själv utbildad VVS-montör kan man gott och väl installera inredning och byta stammar på egen hand. Är man inte det, bör man definitivt inte genomföra någon badrumsrenovering på egen hand. För att försäkring på hus och hem ska vara giltig ska hela badrummet renoveras endast av certifierade hantverkare som kan jobbet – och ingen annan.

Det går att försöka dra ner på kostnaderna på annat sätt än att göra renoveringen på egen hand. Genom att skaffa sig återvunnet material, kan man få ner kostnaderna betydligt. Än så länge finns det ingen tjänst som hjälper en att få tag i begagnat material, men man kan alltid ringa runt och höra sig för om någon tänker göra en badrumsrernovering och tänker slänga ut sin badrumsinredning. I så fall kan man ta kontakt och erbjuda sig komma och hämta materialet.

Vad kostar en badrumsrenovering?

Ska man riva ut allt och lägga på nytt klinkergolv och lägga nya kakelplattor på väggarna, bör man räkna med mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter. Till det kommer arbetskostnader på cirka 500 kronor per timme. Arbetskostnaderna kan du dra av med högst en tredjedel och som mest 50.000 kronor per år och per person. Som du ser, beror hela kostnaderna på hur stort badrum det är som behöver renoveras och vilket material som du väljer till badrumsrenoveringen. Slår du på stort och väljer italienskt kakel, stenmaterial och liknande, kan kostnaderna gå på mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter.

Kostnaderna på övrig inredning

Vad själva inredningen i badrummet kommer att gå på, har du säkert ett paketpris i din närmaste badrumshandlare som du kan ta ställning till. Annars blir det x-antal 1.000 kronor per funktion. Det kan variera en hel del, och om man inte köper en hel badruminredning, kan kostnaderna skena iväg. Har man ingen övre gräns, gör ju inte det så mycket, vad varje detalj kostar, men för medelsvensson som inte har möjlighet att låta kostnaderna skena iväg, kan det vara värt att köpa ett paket vad gäller badrumsinredning.

Viktigt när man väljer hantverkare

Förutom val av badrumsmaterial, är det även viktigt att välja hantverkare, som är duktiga och som gör arbetet så att du blir nöjd. Det finns ju olika hantverkare och det finns de som är mer noggranna än andra. Helst vill man ju välja dem som är noggranna och som gör arbetet till belåtenhet. Läs mer om hantverkare och badrumsrenovering i Norrköping: https://www.badrumsrenoveringnorrköping.nu.

20 Jan 2020