Använd balkongen året om

Tänk att kunna njuta av alla fyra årstider från sin balkong. Med en balkonginglasning kan detta faktiskt bli möjligt. Dessutom får man ett extra litet rum som man kan använda till mycket.

En inglasad balkong i Uppsala blir lätt favoritplatsen för både människor och husdjur. Förutom en trygg och skyddad utkiksplats för hunden eller katten, kan den för husse och matte och alla andra i familjen bli som ett litet extra vardagsrum. Eller varför inte en samlingspunkt för härliga middagar? Allt beror i och för sig på hur pass stor balkongen är, men även med en liten balkong kan man skapa en användbar yta. Balkongglas skyddar även bostaden mot alla sorters väder och hjälper till att skapa ett behagligare inomhusklimat, året om.

Gå ihop med grannarna och få ett bättre pris

Fundera man på att glasa in sin balkong ska man först fundera över hur man vill att den ska se ut och hur balkongen kommer att användas. Ska den bli ett riktigt extrarum och även värmas upp? I så fall kan det löna sig att satsa på energiglas och även bygga ett isolerat tak av kanalplast. Det finns flera olika företag som erbjuder inglasning av balkonger, men det är inte alla som kan skapa en helt anpassad lösning efter hus och önskemål. Kontakta några olika företag och ta in offerter för att jämföra priser. Kanske är det också andra i huset som vill glasa in sin balkong? Är man flera brukar man enklare kunna förhandla fram ett bra pris.

15 Apr 2021