Ansök om bygglov i Östersund

Ska ni bygga hus eller inrätta annan byggnad på er tomt i Östersund? Då behöver ni se till att ni har allt iordning innan bygget drar igång. Till exempel så behöver man ansöka om bygglov.

Er trädgård är stor och maffig och ni äger mark även utanför er egen gård. Ni har sedan länge velat göra något mer, men har inte riktigt kommit på vad förrän nu. Ni ska bygga ett till hus på er tomt. Det finns gott om plats så det är inga som helst problem med den saken. Ni vill bygga ett större hus så ni kan använda ert nuvarande hus till uthyrning och för övernattande gäster. Ert hus är ganska litet så det ska bli spännande att se ett större hus växa fram. Ni har planerat allt tillsammans med en arkitekt och det enda ni behöver ta tag i nu är bygglov.

Måste man ha bygglov?

Ni behöver självklart ansöka om bygglov innan bygget drar igång. Annars riskerar det att stanna av mitt i alltihopa för att bygglov inte finns. Trots att ni ju faktiskt ska bygga på er egen tomt så behöver ni ändå ansöka om bygglov innan ni sätter igång med bygget av huset. Ni var inte överens om den saken då din man trodde det inte behövdes eftersom det ska byggas på er egen tomt. Det finns ju inga grannar i närheten. Men nu har ni i alla fall sökt och fått bygglov, så att bygget av ert nya stora hus kan sätta igång.

27 Apr 2022