Anlita en erfaren målare i Södermanland

Att ta hjälp av en målare i Södermanland när det är dags att måla om hemma behöver inte vara dyrt. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Att ta hjälp av en målare när det är dags att måla om hemma behöver inte vara särskilt dyrt då man kan använda sig av rotavdraget. Det vanliga är att man betalar målaren per timme. Att måla om ett rum kan ta allt från en halv dag till en vecka, beroende på hur omfattande grundarbete som behövs. Vissa färgtyper som exempelvis linoljefärg behöver också extra lång tid på sig för att torka.

Ibland måste man först riva ner gamla tapeter och bredspackla innan man kan börja måla. I andra fall räcker det med att endast damma av och tvätta ytan. Oavsett om man bara ska måla en fondvägg eller en hel lägenhet är det viktigt att man planerar ordentligt och kontaktar en målare i god tid.

Det bästa är om man helt kan tömma det rum som ska målas. Då kommer målaren kunna jobba snabbare vilket gör att det också blir billigare. Går det inte att plocka undan möbler är det viktigt att man täcker dessa med plast för att skydda dem från damm och färgspill.

Låt målaren hjälpa till med färgsättning

En riktig målare i Södermanland är kunnig i färgsättning och känner även till de senaste färgtrenderna. Har man svårt att välja kulör kan man därför be målaren om tips och råd. När man väljer kulör brukar man annars utgå från vilken känsla man vill skapa i rummet. Men för att få en fin helhet måste man även ta hänsyn till möblerna och inredningen.

Det kan löna sig att ta in flera offerter och jämföra priser innan man beslutar sig för vilken målare man ska anlita. För att målaren ska kunna beräkna priset måste man vanligtvis uppge hur många kvadratmeter stort rummet är, samt hur högt det är i tak. Gäller det ett större måleriarbete brukar målaren komma på ett kostnadsfritt hembesök.

Det är inte bara priset som är viktigt när man väljer målare. Minst lika viktigt är erfarenhet och bra referenser. En seriös målare delar gärna med sig av referenser till tidigare kunder och kan även visa upp bilder på utförda måleriarbeten.

Läs mer här: https://www.målaresödermanland.se.

29 Aug 2023