Alla byggprojekt börjar med planering

Längtar ni efter en förändring hemma? Vill ni bygga om eller bygga till och renovera? För att resultatet ska bli riktigt lyckat gäller det att börja planera i tid. Här följer några tips.

Fundera över vad det är ni vill uppnå med byggprojektet. Är det mera yta, ett fungerande kök, ett lyxigt badrum eller kanske en fräschare bostad? Glöm inte att reflektera över sådant som inte fungerar idag så att man vid renoveringen inte gör om samma misstag. Det är viktigt att också tidigt i projektet sätta en budget och kanske måste man även prata med banken om ett lån. Det är mycket lättare att planera och välja material om man vet hur mycket pengar man har att röra sig med.

Ibland kan man behöva ett bygglov som exempelvis vid en tillbyggnad eller altan. Då måste man tillsammans med ansökan även skicka in ritningar. Vid en tillbyggnad är det säkrast att anlita en arkitekt, men vissa byggfirmor kan även hjälpa till med enklare ritningar.

Smidigare och billigare med totalentreprenad

När man vet vad man vill göra och även har eventuella ritningar och bygglov på plats är det dags att hitta en duktig och pålitlig snickare. Många byggprojekt kräver flera olika slags hantverkare och därför kan det vara bra att välja en byggfirma som erbjuder totalentreprenad. Då slipper man skriva kontrakt med flera olika hantverkare och en aktör blir ansvarig för hela projektet och arbetet flyter på snabbare. Inte sällan är det också mer prisvärt att använda sig av totalentreprenad. Läs mer om snickare på denna hemsida: snickareöstersund.se

18 Mar 2021